Gör egna julkort! | Magiskajulkort.se

Magiskajulkort.se

Skicka julhälsningar till släkt, vänner och bekanta

Gör egna julkort!

De allra trevligaste julkorten är de som man gjort själv. Särskilt de julkort som är skapade av bilder på barnen eller familjen. Personliga julkort av det slaget är fantastiska, både för den som skapar dem och för mottagaren. Det blir garanterat mycket mer uppskattat än de massproducerade standardjulkorten som finns i handeln.

christmas-card

Personliga julkort skapar magi

Alla uppskattar personliga kort. Kanske särskilt julkort som ofta kommer i brevlådan med vanliga standardmotiv, men även tackkort och andra hälsningskort av olika slag. Du kan enkelt och prisvärt göra egna magiska julkort genom att framkallade dina finaste julbilder på exempelvis barnen, husdjuren eller hela familjen. Det finns tjänster på nätet som hjälper dig med processen. Besök sidor som bgafotobutik.se för att få professionell framkallning av högkvalitativa bilder.

En minskning trots stor efterfrågan

Antalet julkort som skickas har minskat sedan den digitala världens inträde. Men det innebär inte att de är oönskade. På svt.se kan man läsa om att många fortfarande vill ha julkort och att det är en uppskattad gest. Att få ett julkort i brevlådan är en trevlig motvikt mot den allt större digitala världen. Om julkortet dessutom är personligt utformat så kommer det bli än mer uppskattat och hamnar gärna på bordet eller upphängt på kylskåpet. Även Expressen rapporterar om julkorten och att det är trevligt med ett traditionellt julkort i den fysiska brevlådan. I artikeln på expressen.se kan man även läsa om julkortets historia.

Det allra första julkortet utformades redan 1843. Det var en engelsk konstnär vid namn John Callcott Horsley som skapade det, troligtvis ovetande om vilken stark trend han satte. På kortet stor det ”A Merry Christmas and a Happy New Year to You” (”En God Jul och ett Gott Nytt År till Dig”). 1875 påbörjades masstillverkningen i USA, och till Sverige kom traditionen under slutet av 1800-talet. Så idag kan man alltså skapa sina egna, personliga julkort, precis som Horsley gjorde, vilka man skickar till sina nära och kära.